12 Novembre, 2019

Gran Reserva Familiar i Parellada i Faura Millenium - 90 i 96 punts a la Guia Gourmet

Blog Text redactat per

L’Albert Pica Bonet és el nostre tècnic i la persona que treballa i mima cada dia, amb les seves mans tots els caves que surten del nostre celler.

Li hem volgut preguntar què és per ell obtenir una puntuació de 96 punts en el Gran Reserva Familiar Millenium i 90 punts en el Parellada i Faura Millenium a la Guia Gourmet i amb molta satisfacció i passió per la seva feina ens ha explicat el següent:

Gran Reserva Familiar Millenium Brut 2011

Què valores quan prepares un cupatge del Gran Reserva Familiar Millenium Brut 2011?

El que es valora és que siguin vins amb bona estructura, molt de cos i que ens puguin donar una bona evolució durant la criança, busquem vins amb una bona acidesa.

No mirem tant la fruita sinó que prioritzem el cos versus els aromes primaris. En un cava de més de 90 mesos volem dur a l’extrem l’aportació dels llevats i que aportin el màxim a nivell de cos i aromes.   

Com és el Gran Reserva Familiar?

Amb un cupatge de Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Chardonnay

Té un color palla brillant amb reflexes daurats amb bombolla molt fina i carbònic extremadament integrat degut a la llarga criança.

En nas és un cava molt suggerent, molt complex amb notes molt marcades d’evolució: mel, toffee, brioixeria…

En boca:  sedós, cremós amb un postgust llarg i persistent

Amb què el maridaries?

És un cava de contemplació, per prendre sol, amb bona companyia i bona música.

Si l’hem de maridar, seria ideal amb foie fresc a la planxa i carns acompanyades amb salses dolces, perfcete per les festes de nadal.

Perquè en fem tan poques ampolles?

Amb una producció de només 2780 ampolles enfoquem el cava com un microtiratge, un producte especial, de partides petites, extremadament cuidades i de molta qualitat, aquesta és la filosofia de casa.

Per tu com a enòleg què significa obtenir una puntuació com aquesta?

És el fruit d’esperar 93 mesos, i el resultat i la satisfacció d’una gran feina de tot l’equip i moltes persones involucrades.

Com es presenten les futures anyades?

La propera anyada del Gran Reserva Familiar Millenium és el 2014, com veieu no són anyades consecutives ja que tan sols elaborem aquest cava els anys de millors collites, de les millors veremes, i el 2014 ja porta 68 mesos de criança! Fent cates de seguiment de la rima tot apunta que tornarem a tenir una gran anyada!

Però tot el bo es fa esperar i encara ens queden uns mesos per tastar-lo, de moment brindem amb Gran Reserva Familiar 2011 i gaudim-lo!!!!

 

Parellada i Faura Millenium Reserva 

D’on ve el nom Parellada i Faura Millenium?

És un dels caves més antics de la casa, d’aquí també la imatge més tradicional.

El nom  del cava Parellada i Faura respon als cognoms de la mare del Joan Carol, la Vicenta Parellada i Faura, i és un dels primers caves que vàrem  elaborar. En aquest cas, és la versió Millenium que va sorgir l’any 2000 a propòsit de canvi de segle.

Com és el Parellada i Faura Millenium?

És un cava reserva amb cupatge tradicional, és a dir amb varietats autòctones: macabeu, xarel·lo i parellada. Molt versàtil, és a dir, adaptable a moltes situacions i menjars, un tot terreny! 

De color daurat pàl·lid de bombolla fina i persistent

En nas apreciem notes de fruita blanca com podria ser meló o pera tot i que també hi notem agradables matisos de criança, com els fruits secs i el pa torrat.

En boca és rodó, ben equilibrat, carnós i amb final sec.

Com va sorgir el Parellada i Faura Millenium?

Aquest cava va sorgir en veure el potencial que tenen les varietats tradicionals quan els dones envelliment.

Cada anyada la plantegem diferent. Els cupatges mai són els mateixos, intentem extreure el màxim potencial de cada varietat per aportar la millor expressió de cada una d’elles al conjunt.

Què suposa obtenir 90 punts a Guia Gourmet?

Que aquest cava que reivindica les varietats tradicionals obtingui una puntuació tan alta és una satisfacció per nosaltres ja que des de fa un temps treballar amb varietats del Penedès és una aposta estratègica pel celler.

Per mi, com a tècnic, és un gran plaer veure que la nostra feina és tan valorada i té aquesta acceptació tan bona.

 

ELS VOLS TENIR A LA TEVA TAULA PER NADAL? ACONSEGUEIX-LOS AQUÍ

 

També a la venta al Mercat Gastronòmic de Nadal- 15 Desembre 

 

Mercat Gastronòmic de Nadal

Podreu gaudir maridant els caves reserva i gran reserva de Carol Vallès amb productes gourmet d’elaboradors locals i del showcooking de nadal amb el xef Oriol Llavina.

Vols participar d’aquesta experiència?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ I NO ET PERDIS CAP NOVETAT

* indica requerit

Cellers Carol Vallès farà servir aquesta informació per mantenir-se amb contacte amb tu per email.

En fer click al botó de subscripció, acceptes la política de protecció de dades. Per saber-ne més pots fer clic aquí