Amb aquesta producció, el Celler entra en una nova etapa, la de vinificació de vi tranquil

Subirats, 12 de desembre.

Cellers Carol Vallès presenta dos nous vins, el Quatre Peus i el Vuit Mans.  Amb aquesta producció, la marca entra en una nova etapa, la de vinificació de vi tranquil i la d’ampliació del celler, on creixeran la zona de vinificació.

Es tracta de dos vins de mínima intervenció (sense sulfits afegits, ni clarificats), monovarietals de Macabeu de vinyes velles de la finca Carol: les vinyes de l’Estevet i el Sogas. “Apostem pels vins de mínima intervenció perquè creiem en la nostra finca, les seves vinyes ecològiques i el seu potencial. Tenim unes vinyes velles magnífiques”, assegura la directora de Cellers Carol Vallès, Bet Díaz. Ambdós vins són edicions limitades.

Quatre Peus, quatre persones al darrere

El Quatre Peus és un vi Macabeu fermentat en barrica (fermentat i criat), d’anyada del 2021. La qualitat del raïm provinent de la vinya de l’Estevet ha estat la força que ha permès crear aquest vi. Durant tota la fermentació, apareixen aromes de vainilla i torrats. Durant cinc mesos, va romandre en barrica per aportar-li tocs de complexitat. Sense sulfurós afegit en cap moment, ni clarificat ni filtrat. El resultat és el fruit de les vinyes velles de la finca.

Vuit Mans, Macabeu fermentat en àmfora

El Vuit Mans és un Macabeu de la vinya del Sogas, que té més de 50 anys, fermentat en àmfora de 350 litres d’argila. El gra de la rapa va ser separat manualment, per tal de fer una maceració carbònica amb el gra el més sencer possible dins de l’àmfora. Va arrencar a fermentar de forma espontània, sense llevats afegits, tan sols amb salvatges. Durant tota la fermentació, apareixen aromes de pinyó i poma verda. No és fins a cinc mesos de fermentació que el celler n’extreu 255 litres que s’embotellen.