22 Gener, 2019

Can Parellada: L'origen

Blog Text redactat per

Comencem una sèrie d’escrits on us explicarem la història de la nostra finca: Can Parellada.

Una “parellada” era la porció de terreny que podia llaurar una parella de bous en un sol dia. La “parellada”, però, també va esdevenir una mesura per designar la quantitat de terres que es posseïen. Ara, en temps de Twitter i tractors, ja no s’utilitza aquest terme. Tot i que algunes persones grans encara compten amb jornals (la feina que podria fer un jornaler en un únic dia), la majoria de gent avui compta les terres per hectàrees.

El terme de “parellada”, però, ha arrelat en molts indrets de passat rural. Sobretot ha batejat moltes masies, urbanitzacions i finques de Catalunya. Entre aquestes, la mateixa finca de Carol Vallès. Que, en temps pretèrits, gaudia d’una parella de bous per treballar les seves terres.

La finca de Can Parellada pertany de la família Carol des de fa més de 4 generacions. Sempre ha estat una finca agrària on hi han predominat els 3 cultius tradicionals mediterranis: la vinya, el blat i les oliveres. Uns cultius que, com a moltes masies catalanes, han compartit la terra amb tota mena d’animals de granja.

Hem recuperat un antic quadre de la finca de Can Parellada amb data d’inicis de segle. Els que ens heu visitat podreu reconèixer que l’estructura original segueix sent la mateixa després de tants anys.

 

Sabies que Can Parellada és ara una casa rural? Si vols passar un cap de setmana diferent envoltat de natura, contacta amb nosaltres.


 

Can Parellada: casa rural

“Can Parellada” és una masia amb més de 160 anys d’història. És la casa primera casa de la finca de Carol Vallès. On va començar tot. És una casa antiga, però completament reformada i pensada per poder-ne gaudir amb un grup d’amics o en família.

 


 

 

Comparteix

Vols participar d’aquesta experiència?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ I NO ET PERDIS CAP NOVETAT

* indica requerit

Cellers Carol Vallès farà servir aquesta informació per mantenir-se amb contacte amb tu per email.

En fer click al botó de subscripció, acceptes la política de protecció de dades. Per saber-ne més pots fer clic aquí