Arrels fortes, mans inquietes

Després d’una llarga tradició en l’elaboració de caves familiars, la passió i la inquietud de Joan Carol el porten l’any 1996 a fundar Carol Vallès. Així, decideix establir-se a l’antiga masia de Can Parellada, adquirida pels seus avis fa més de 100 anys.

Amb la indispensable ajuda de la Teresa Vallès, el Joan Carol comença a comercialitzar els caves que amb tanta dedicació havien elaborat durant anys. El “Parellada i Faura”, que porten els cognoms de la mare del Joan; i després el “Guillem Carol”, que porten el nom del fill. Passat i futur. Tradició i innovació.

La forta aposta pel mètode tradicional, els cupatges singulars i les llargues criances fan que, a poc a poc, els caves de la finca es vagin fent un nom, fins a assolir diversos reconeixements i recollir premis de prestigi.

Arrels fortes, mans inquietes
Arrels fortes, mans inquietes
Arrels fortes, mans inquietes

Segona generació

Actualment, la segona generació, el Guillem amb tot el seu equip: la Bet, l’Albert, l’Àlex i la Neus, han agafat el timó de Carol Vallès. I ho ha fet amb la mateixa inquietud, passió i valors que van veure néixer el projecte: un fort compromís amb l’entorn, les llargues criances del cava, una forta aposta per la sostenibilitat i l’enoturisme.

La finca de Can Parellada, situada al municipi de Subirats, abasta una petita extensió de 13 hectàrees en la qual la família conrea vinyes de les varietats autòctones de la zona. Els terrenys estan situats a uns 250 m sobre el nivell del mar, i els sòls són d’argiles calcàries. Les vinyes de Xarel·lo i de Macabeu són les més extenses, amb edats que arriben als 45 anys i 70 anys. Però també hi han vinyes de Chardonnay i Parellada. Actualment, totes les vinyes ja es conreen de forma ecològica i sostenible posant la cura per l’entorn com un dels eixos principals dels valors dels cellers.

En els darrers anys, la masia també integra una casa rural en la que gaudir al màxim de l’experiència de dormir entre vinyes.

Arrels fortes, mans inquietes