09 May, 2018

Els tres macabeus: Sogas, Estevet i Isidro

Blog Text redactat per

— Vinya del Sogas

Totes les vinyes tenen una història. És el que les fa particulars. Úniques. Les nostres també. Avui us volem parlar dels tres macabeus. Les tres vinyes de macabeu que tenim a la finca de Carol Vallès: la vinya del Sogas, la de l’Estevet i la de l’Isidro.

Les tres vinyes són de macabeu, es cultiven ecològicament i tenen un terreny argilós, típic de la zona. Però les edats i la seva plantació són completament diferents. Per tant, tot i compartir unes característiques similars, les seves qualitats canvien.

La vinya del Sogas és la més antiga. És del 1974 i només té 830 ceps. És una vinya plantada en vas. És a dir, lliure. Sense cap mena de fusta o fil que la domestiqui. La vinya del Sogas fa poca producció, però produeix un raïm molt dolç i de pell fina. Com tots els macabeus, el seu gotim és compacte i força gran. El gra és rodó, gros i d’un color daurat. La vinya del Sogas és de les últimes que collim i sempre ho fem a mà i amb molta cura.

— Vinya de l’Estevet

Just al seu costat tenim la vinya de l’Estevet, una vinya del 1996. Té 1.515 ceps que l’Estevet, un pagès del Corral del Mestre, va plantar un a un. Aquesta és una vinya reconvertida. En un inici —a l’any 1996— es va plantar en vas, però quan va ser adquirida per Carol Vallès es va reconvertir i actualment és una vinya emparrada. És el que es diu “emparrat en royat”, que és quan del tronc central hi surten dos braços: un va cap a l’esquerra i l’altre cap a la dreta. Això es fa perquè els raïms quedin penjant i així els fongs no els afectin tant.

— Vinya de l’Isidro

I finalment tenim la vinya de l’Isidro. Aquesta és la més recent. Té 14 anys, és del 2004. Tot i ser la més jove, és també la més extensa. Té 4.325 ceps. L’Isidro era el masover de la finca de Carol Vallès. La vinya es va plantar quan l’Isidro era viu, però ell no en va veure cap verema. Aquesta vinya ja es va plantar directament amb emparrat en royat. És la que dona més producció i la collim a màquina.

Cada vinya té una història. Cada vinya és singular. I és per això que a Carol Vallès des de sempre els hem posat noms. Igual que fem amb els nostres caves. Perquè com va escriure Saint-Exupéry a El Petit Príncep: “És el temps que has perdut amb la rosa allò que la fa tan important”.

D’aquestes vinyes en neix el Guillem Carol Gran Reserva Brut Nature, que porta un 26% de macabeu.

 

 

Guillem Carol Gran Reserva Brut Nature

Color groc palla amb reflexos daurats, bombolla fina i persistent aroma de criança, a més d’extraordinari buquet.

N’acabem d’estrenar la nova anyada, de la verema del 2014. Certificat com a producte ecològic.

22% parellada
26% macabeu
32% xarel·lo
20% chardonnay

 

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE BUTLLETÍ I NO ET PERDIS CAP NOVETAT

* indica requerit

Cellers Carol Vallès farà servir aquesta informació per mantenir-se amb contacte amb tu per email.

En fer click al botó de subscripció, acceptes la política de protecció de dades. Per saber-ne més pots fer clic aquí